Translate

söndag 3 november 2019

Harry potter och dödsrelikerna recension


Markera det svar du tycker stämmer, med kryss (X), eller skriv ditt svar efter frågan.

Repetera gärna boken och den här blanketten inför examinationen. Du ska kunna tala om boken, vad den handlar om och dina tankar kring den i examinationen. Siktar du mot högre betyg bör du även kunna diskutera teman, budskap och ge exempel ur boken i dina svar.

1. Boken heter Harry Potter och Dödsrelikerna och är skriven av J.K. Rowling.

2. Berättarperspektiv:
Boken är berättad genom en allvetande berättare.

3. Boken/novellen börjar
Boken består av några kapitlet, den första kapital berättar om hur dödsätarna samlas i Malfoys hus och där de diskuterar hur de ska döda Harry Potter " Voldemort tittade återigen upp på den långsamt snurrande kroppen medan han fortsatte. Jag personligen ta mig an pojken. Det har varit för många misstag när det gäller Harry potter. En del an dem har varit mina egna. Att potter lever beror mer på mina tillkortakommanden än hans triumfer" s 14. Detta bekräftar att boken börjar från början.

4. Boken…
Boken berättas i tidsföljd.

5. Boken var…
Boken var lättläst och har ett varierat ordval till exempel "Den mjuka rösten verkade fortsätta att väsa också efter att den grymma munnen hade slutat att röra sig". Det gör en stor skillnad eftersom boken innehåller jättebra beskrivning men det innehåller  också gammalt ord som ( trollstav, mugglare, mugglarestudier ... etc..)


6. Vad tyckte du om boken? Motivera ditt svar, ge gärna exempel ur romanen.
Alla böckerna om Harry Potter har varit underbara. Jag tycker att den sista och avslutande boken var helt fantastisk och Jag blev helt nöjd av boken och dess äventyr och jag tycker att boken är så bra skriven och fantasin är så fantastisk och man kunde sträck läsa den i flera timmar. Rekommenderar denna bok för alla som älskar fantastiskt fantasyböcker.

7. Vad tror du författaren vill säga med boken? Finns ett budskap? Förklara hur du menar, gärna med exempel ur romanen. 
I vissa fantasyböcker uppstå handlingen mellan verklig och magisk världen och en kamp mellan gott och ont. Så när jag läste boken ”Harry Potter och Dödsrelikerna ” viste jag att boken behandla ämnen som kärlek och vänskap, krig mellan gott och ont.... etc. vänskapen är viktig sak i den här boken till exempel ron och Hermione hjälper Harry mycket för att besegra Voldemort. " Plan ett: trolldomsministern och hans medarbetarstab. De gyllene smidesgallren glrd isär ingen och Hermione flämtade till. Fyra personer stod framför dem , två av dem djupt försjunkna i samtal : en långhårig trollkarl som bar en magnifik klädnad i svart och guld och en liten rultig, paddliknande häxa....... ect " s 260.

8. Vilken slags kultur skildrar romanen (plats, tid osv). Skiljer den sig från den du lever i nu? Hur?
Det finns stor skillnad mellan kultur som finns i romanen och kultur nu. Romanen innehåller många fantasysaker till exempel (motorcyklarflyg, tre ungdomar som reser genom tiden och de kan ändra sina kroppar) kulturen nu är mycket utvecklar än förut till exempel folk tror inte längre att det finns magiska och det finns många stora byggnader och butiker, flygplan.

9. Vilka olika teman tas upp i boken? Ge några exempel på teman och förklara hur de tas upp i boken.
Teman som återkommer är rasism, folkmord, och fördomar – de är kännetecken för Voldemort och hans anhängare men förekommer även mellan trollkarlar och det icke-magiska samhället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matematik 3c Uppdrag 3